Leírás
Hatásai és használata
A Gaja essence egy 100%-ban természetes, a bioritmus alapú táplálkozás, valamint a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) alapelvei szerint összeállított, harmonizáló hatású reggeli-kása. Igazodik a szervezet tápanyagigényéhez és bioritmusához – a megfelelő pillanatban biztosítja testünk számára a lehető legkíméletesebben feldolgozott és egymással kölcsönösen harmonizáló, esszenciális tápanyagokat. A kása valamennyi összetevőjét a minőségre és a feldolgozás módjára szigorúan odafigyelve, alapos gondossággal válogattuk össze, megőrizve azok tökéletes tisztaságát és alapvető értékeit. A kása kémiai anyagoktól, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes. Nem tartalmaz glutént, sem állati eredetű tejet, sem finomított cukrot.
A Gaja egy maximálisan gyengéden ható, reggeli szuper-kása, amelynek fogyasztását elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek érzékennyé vált vagy legyengült az emésztésük. A HKO alapelvei szerint kiválasztott alapanyagok kombinációja, azaz a szinergikus összetételű kása preventív, egyben terápiás hatású táplálék lehet azok számára, akiknél legyengült a lép-hasnyálmirigy és a gyomor energiája. A kása nem terheli meg az emésztőrendszert.
Energetikailag kiegyensúlyozott, magas tápértékű, könnyen emészthető, tökéletesen tiszta, 100%-ban természetes táplálékot biztosít. Enyhén melegítő jellegű, rostokban, fehérjékben, poliszacharidokban és zsírokban gazdag étel. Meghatározott időszakban jótékonyan hat egy-egy konkrét szerv működésére, és kielégíti azok igényeit.
Megerősíti a szervezetet, feltölti annak energiakészleteit, harmonizálja az emésztést, támogatja a csí (QI) és a vér keringését, hidratálja a bélrendszert. Csillapíthatja a gyulladásokat, és felveszi a harcot a stresszel szemben.
Fokozza az emésztőnedvek kiválasztását a gyomorban, segíti a tápanyagok felszívódását, támogatja a jótékony probiotikumok megújulását a belekben.
Könnyen és gyorsan elkészíthető, magas tápértékű reggeli, tízórai vagy uzsonna, amit magunkkal vihetünk a munkába, az iskolába, az utazásainkra vagy a nyaralásra.
Összetétel
GLUTÉNMENTES ZABKÁSA hatása a HKO tükrében:
– a zabpehely elsősorban a lép, a gyomor, a tüdő és a vastagbél energetikai pályáját harmonizálja
– élénkíti a QI (csí) energiát, és hidratáló hatásának köszönhetően csökkenti a kiszáradást
A zabpehely maláta formájában (beáztatott, csíráztatott, majd szárított zabszemek) a legegészségesebb és a legkönnyebben emészthető az emberi szervezet számára. Ennek a feldolgozásnak köszönhetően lebomlanak benne a nem kívánt antinutriensek (azok a tápanyagok, amelyek rontják más tápanyagok felszívódását a szervezetben). Könnyen emészthető poliszacharidokat, viszonylag sok fehérjét és könnyen oldódó rostokat tartalmaz. A zabpehely fogyasztása egész évben, de különösen ősszel ajánlott. Megerősíti a szervezetet, támogatja az emésztést, hidratálja a bélrendszert, segít megszüntetni a székrekedést és a bélgázokat, normalizálja a vércukorszintet, csökkenti az inzulinérzékenységet, és segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. B-vitaminokban, E-vitaminban, káliumban, kalciumban, nátriumban, foszforban, vasban, mangánban, magnéziumban, cinkben, pantoténsavban és folsavban gazdag.
ASZALT KÖRTE hatása a HKO tükrében:
– az enyhén hűsítő jellegű aszalt körte támogatja a lép-hasnyálmirigy működését és segít átjárhatóvá tenni a májat
– harmonizálja a lelki és szellemi állapotot
A körte jótékonyan hat az emésztőrendszerre, A-, C- és B-vitaminokban, valamint folsavban gazdag gyümölcs, emellett nagy mennyiségben tartalmaz nátriumot, káliumot, cinket, kalciumot és jódot is, amely támogatja a pajzsmirigy működését. Emésztést javító rostok gazdag forrása, amelyek magukhoz kötik a nem kívánt anyagokat a belekben, ezáltal hozzájárulnak a bélrendszer alapos megtisztításához.
TOJÁSPROTEIN hatása a HKO tükrében:
– enyhén hűvös–semleges jellegű összetevő
– csillapítja a forróságot és a mérgező hatásokat – elsősorban a test felső részén (a torokban és a szemben)
támogatja a jint és erősíti a csí (QI) energiát
A tojásprotein ökológiai tenyészetben élő tyúkok tojásából származik. Kiváló minőségű, könnyen emészthető, adalékanyagoktól mentes, jellegtelen ízű fehérjéről van szó, amely nem befolyásolja a kása ízvilágát. A tojás mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza (amelyeket a szervezetünk önmaga előállítani nem képes), aminek köszönhetően komplex fehérjeforrás. A tojásprotein nagy mennyiségben tartalmaz leucint, amely nélkülözhetetlen a vázizomzat megfelelő fejlődéséhez, valamint regenerálódásához, ráadásul részt vesz a vércukorszint szabályozásában is.
SZÁRÍTOTT KÓKUSZTEJ hatása a HKO tükrében:
– semleges jellegű, kiűzi a hideget
– hiányos jin esetén hűsíti a forróságot, erősíti a jint
Adalékanyagoktól mentes, 100%-ban tiszta alapanyag (hozzáadott édesítőszereket, keményítőt vagy stabilizátorokat nem tartalmaz). Az érett, friss kókuszdiókból rendkívül kíméletesen kinyert kókusztejet alacsony hőmérsékleten szárítjuk ki. Ez a fajta feldolgozás lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb jótékony anyagot megőrizzük a kókusztejben. A kókusztejből előállított természetes kókuszzsír telített zsírsavtartalma ellenére is pozitív hatással van az emberi egészségre. Közepesen hosszú láncai nem terhelik le ugyanis az epehólyag működését, így a természetes kókuszzsír fogyasztása kis mennyiségben máj, epehólyag vagy zsírfelszívódási problémákban szenvedőknek sem okoz gondot.
SZÁRÍTOTT CUKORNÁDSZIRUP – PANELA hatása a HKO tükrében:
– meleg jellegű, a Föld elemhez tartozó összetevő
– támogatja a QI (csí) energiát
– ellazít és harmonizálja a lelki és szellemi állapotot
100%-ban természetes, finomítatlan, adalékanyagmentes, szárított nádcukorszirup, amely nem esett át ipari feldolgozáson. A nádcukorszirup az egyik legtermészetesebb, legkíméletesebb és legegészségesebb édesítőszer.
BOURBON VANÍLIA hatása a HKO tükrében:
– a Föld elemhez tartozó összetevő
– enyhén melegítő jellegű, nyugtató hatású alapanyag, amely gyengéden serkenti az emésztést
– 100%-ban természetes, szárított vanília Madagaszkár szigetéről.
SZÁRÍTOTT MISO hatása a HKO tükrében:
– hűsítő jellegű, a Víz elemhez tartozó összetevő
– segíti az emésztést, támogatja a szív- és harmonizálja a szervezet működését
100%-ban tiszta, kizárólag bio minőségű rizsből és borsóból készült, hagyományos technikával előállított, igazi szójamentes miso. Jótékonyan hat a vér és a nyirok minőségére, antioxidánsokat tartalmaz. A miso paszta Kínában és Japánban már több mint 2.500 éve az alapétrend része, és az újkori kutatások kimutatták, hogy a miso mindennapi fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, lúgosítja a vért, semlegesíti bizonyos karcinogének, a szennyezett környezet és a radioaktív sugárzás hatásait. Harmonizálja az emésztést, serkenti a gyomornedvek kiválasztódását, nélkülözhetetlen aminosavak, élő enzimek, lactobacillusok, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása. Támogatja a jótékony probiotikumok megújulását a belekben, és segíti a tápanyagok felszívódását. A B-vitamincsalád (különösen a B12-vitamin) gazdag növényi forrása is egyben.
SZÁRÍTOTT CSALÁNMAG hatása a HKO tükrében:
– a csalánmag hideg jellegű összetevő, de a szárítási eljárásnak köszönhetően inkább enyhen hűsítő–semleges
A csalánmag élénkítő hatású, segítséget nyújt krónikus fáradságban és általános gyengeségben továbbá hatékonyan képes támogatni az immunrendszert. Támogatja az emésztést (különösen a máj és az epehólyag működését), segítséget nyújt húgyúti gyulladásokban, a vékony- és a vastagbél gyulladásos betegségeiben, magas vércukorszintben (hiperglikémiában), porckopásban és ízületi gyulladásban. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, továbbá káliumot, kalciumot, vasat, klorofilt, karotinoidokat és más hasznos anyagokat.
SZÁRÍTOTT CITROM hatása a HKO tükrében:
– enyhén szárít és hűsít, ám a szárítási eljárásnak köszönhetően inkább semleges jellegű összetevő
– támogatja a QI (csí) energia és a vér keringését
tisztítja a forróságot és a nedvességet, feloldja és eltávolítja a váladékot
Ökológiai gazdálkodásból származó, megfelelően feldolgozott, héjával együtt szárított egész citromból előállított por, amely semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz. Támogatja az emésztést, serkenti a gyomornedvek termelődését, és növeli az étvágyat. A-, B-, C- és D-vitamint, továbbá káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz. Javítja a vas felszívódását a szervezetben. Segít megelőzni a gyulladások és a fertőzések kialakulását, enyhén hashajtó hatásának köszönhetően felveszi a harcot a székrekedéssel.
FINOMÍTATLAN TENGERI SÓ hatása a HKO tükrében:
– hűvös jellegű, a Víz elemhez tartozó összetevő
– kis mennyiségben alkalmazva tonizálja a veséket és támogatja az emésztést
A finomítatlan tengeri só számtalan, a szervezet számára fontos természetes ásványi anyagot tartalmaz, elsősorban jódot, amelyből a termőtalajban már kevés van.
Használata és elkészítése
A kása teljes értékű reggeliként, de energiát adó, finom tízóraiként vagy uzsonnaként is fogyasztható. Tegyen egy tálkába kb. 60 g kását, majd hígítsa fel forró vízzel vagy (növényi) tejjel (160-180 ml). Fedje le a tálkát, és hagyja a kását 2–3 percig pihenni. A kása sűrűségét a hozzáadott víz mennyiségével tudja szabályozni.
A tápértékre vonatkozó információk (100g)
1780 kJ / 424 kcal
Szénhidrát: 63 g
Fehérje: 18,4 g
Zsírok: 10,6 g
Rostok: 6,7 g