Energy Buddha Essence

8,700 Ft

bioritmus alapú táplálkozás

• A hko szerint összeállított, kiegyensúlyozott tápértékű, reggeli szuper-kása
• Támogatja az immunrendszer működését
• Erősíti a tüdőt és a vastagbelet
• Energiát ad
• Adalékanyag- és tartósítószer-mentes, természetes összetétel

Cikkszám: ENM_21 Kategória: Címke:

Leírás

Hatásai és használata
A Buddha essence egy 100%-ban természetes, a bioritmus alapú táplálkozás, valamint a hagyományos kínai orvoslás (HKO) alapelvei szerint összeállított, harmonizáló hatású reggeli kása. Igazodik a szervezet tápanyagigényéhez és bioritmusához – a megfelelő pillanatban biztosítja testünk számára a lehető legkíméletesebben feldolgozott és egymással kölcsönösen harmonizáló, esszenciális tápanyagokat. A kása valamennyi összetevőjét a minőségre és a feldolgozás módjára szigorúan odafigyelve, alapos gondossággal válogattuk össze, megőrizve azok tökéletes tisztaságát és alapvető értékeit. A kása kémiai anyagoktól, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes. Nem tartalmaz glutént, sem állati eredetű tejet, sem hozzáadott cukrot.

A kása finoman melegíti a szervezetet és erősíti az immunrendszert. A HKO alapelvei szerint kiválasztott alapanyagok kombinációja, azaz a szinergikus összetételű kása preventív, egyben terápiás hatású táplálék, amely segíthet megerősíteni a tüdő és a vastagbél csíjét (QI). A kása nem terheli meg az emésztőrendszert.
Energetikailag kiegyensúlyozott, magas tápértékű, könnyen emészthető, tökéletesen tiszta, 100%-ban természetes táplálékot biztosít.
Rostokban, fehérjékben, poliszacharidokban és zsírokban gazdag étel. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Meghatározott időszakban jótékony hatással lehet egy-egy konkrét szerv működésére, és kielégíti azok igényeit.
Táplálja a szervezetet, felmelegíti az emésztőrendszert, támogatja a kiválasztást, megerősíti a test ellenálló képességét, energiát biztosít.
Könnyen és gyorsan elkészíthető, magas tápértékű reggeli, tízórai vagy uzsonna, amit magunkkal vihetünk a munkába, az iskolába, az utazásainkra vagy akár a nyaralásra.

Összetétel
Hatása a HKO tükrében:
a zabpehely elsősorban a lép, a gyomor, a tüdő és a vastagbél energetikai pályáját harmonizálja
élénkíti a QI (csí) energiát, és hidratáló hatásának köszönhetően csökkenti a kiszáradást

A zabpehely maláta formájában (beáztatott, csíráztatott, majd szárított zabszemek) a legegészségesebb és a legkönnyebben emészthető az emberi szervezet számára. Ennek a feldolgozásnak köszönhetően lebomlanak benne a nem kívánt antinutriensek (azok a tápanyagok, amelyek rontják más tápanyagok felszívódását a szervezetben). Könnyen emészthető poliszacharidokat, fehérjét és könnyen oldódó rostokat tartalmaz. A zabpehely fogyasztása egész évben, de különösen ősszel ajánlott. Megerősíti a szervezetet, támogatja az emésztést, hidratálja a bélrendszert, segít megszüntetni a székrekedést és a bélgázokat, normalizálja a vércukorszintet, csökkenti az inzulinérzékenységet, és segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. B-vitaminokban, E-vitaminban, káliumban, kalciumban, nátriumban, foszforban, vasban, mangánban, magnéziumban, cinkben, pantoténsavban és folsavban gazdag.

KÍNAI ÖRDÖGCÉRNA – GOJI hatása a HKO tükrében:
melegítő jellegű, gyarapítja a tüdő és a vesék jin-jét, táplálja a máj vérét
kismértékben pótolja a vesék jang-ját, elűzi a fáradtságot, támogatja az alapesszencia termelődését
A Buddha essence kásában található kínai ördögcérna a Tibeti-fennsíkról származik. Ez a goji az egyik legjobb minőségű, eredeti ördögcérna a világon. Az ún. adaptogén növények közé sorolható – olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a stresszel, az álmatlansággal, egyúttal növelik a szervezet fizikai és pszichikai ellenálló képességét. Támogatja az immunrendszer működését, és csökkenti az allergiás tünetekkel összefüggésben álló antigének mennyiségét. Antioxidánsokat tartalmaz, óvja a sejteket, semlegesíti a szabad gyököket, és támogatja a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A goji csillapítja a csípő és a tárd fájdalmát, élesíti a látást, és kiválóan alkalmazható impotencia esetében is. Csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet – cukorbetegségben kifejezetten ajánlott. Javítja a vérképzést (serkenti a fehér- és a vörösvérsejtek termelődését is). A kínai ördögcérna termése B1-, B2 -, C- és A-vitaminban, karotinoidokban, kalciumban, cinkben, vasban és szelénben gazdag.

PIEMONTI MOGYORÓ hatása a HKO tükrében:
– harmonizálja a középső melegítőt, tonizálja a QI-t (csít) és a vért
A kásában található mogyoró az Alpok lábánál fekvő, híres olaszországi Piemont régióból származik. Olyan kiváló minőségű mogyoróról van szó, amely földrajzi árujelző oltalom alatt áll. A termőterület, amelynek talajösszetétele nagyban befolyásolja a mogyoró minőségét, a világörökség része, azaz az UNESCO által védett. A mogyoró elsősorban telítetlen omega-9 és omega-3 zsírsavakban gazdag, amelyek segítenek lebontani a káros LDL koleszterint. Mindemellett nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, káliumot, kalciumot és magnéziumot is.?

LIOFILIZÁLT BANÁNPOR hatása a HKO tükrében:
– hűsítő jellegű, megerősíti a jin-t és a QI-t (csít)
– hidratálja a gyomrot és a tüdőt, lazítja a székletet
A banán könnyen emészthető élelmiszer, amely nemcsak a gyerekek, de például a betegségek következtében legyengült, lábadozó felnőttek számára is ideális. Magas szénhidráttartalmának köszönhetően gyorsan eltelíti a gyomrot. Segít megakadályozni a magas vérnyomás kialakulását, hozzájárul a méreganyagok eltávolításához a szervezetből, csökkenti a koleszterinszintet, nyugtatja a gyomor nyálkahártyáját. B6-vitamin tartalma kiemelkedően magas. A benne található szerotoninnak és magnéziumnak köszönhetően kiváló táplálék a stressz által leterhelt, szellemi munkát végzők számára. A banán oldódó, egyben oldhatatlan rostok értékes forrása, amelyek javítják a bélmozgást székrekedés esetén, illetve hasmenésben nyugtatják az emésztőrendszert. A banán segít eltávolítani a testből az anyagcsere felesleges melléktermékeit, főleg a húgysavat, aminek köszönhetően csökkenti a reumás betegségek, valamint az ízületi gyulladások kialakulásának kockázatát.

SZÁRÍTOTT KÓKUSZTEJ hatása a HKO tükrében:
– semleges jellegű, kiűzi a hideget
– hiányos jin esetén hűsíti a forróságot, erősíti a jin-t

Adalékanyagoktól mentes, 100%-ban tiszta alapanyag (hozzáadott édesítőszereket, keményítőt vagy stabilizátorokat nem tartalmaz). Az érett, friss kókuszdiókból rendkívül kíméletesen kinyert kókusztejet alacsony hőmérsékleten szárítjuk ki. Ez a fajta feldolgozás lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb jótékony anyagot megőrizzük a kókusztejben. A kókusztejből előállított természetes kókuszzsír telített zsírsavtartalma ellenére is pozitív hatással van az emberi egészségre. Közepesen hosszú láncai nem terhelik le ugyanis az epehólyag működését, így a természetes kókuszzsír fogyasztása kis mennyiségben máj, epehólyag vagy zsírfelszívódási problémákban szenvedőknek sem okoz gondot.

KAROB hatása a HKO tükrében:
– meleg jellegű összetevő, amely felmelegíti a szervezetet
A szentjánoskenyér néven is ismert karob a szubtropikus éghajlaton élő szentjánoskenyérfa termése. Egy gluténmentes poliszacharidról van szó, amely nagy mennyiségben tartalmaz emésztésjavító, valamint a tápanyagok felszívódását támogató (elsősorban oldhatatlan) rostokat. Erősíti a bélrendszer, valamint a gyomor működését, nyelőcső reflux esetén kifejezetten ajánlott. Kalciumot, nátriumot, káliumot, A-, C- és E-vitamint, továbbá csersavakat (antioxidánsokat), enzimeket és még sok más jótékony hatású anyagot tartalmaz. A kakaótól eltérően nem tartalmaz semmiféle stimulálószert (teobromint, koffeint), ezért kisgyerekek, valamint hiperaktivitásban vagy ADHD-ban szenvedők is fogyaszthatják. Nem tartalmaz allergéneket és oxilátokat sem (olyan erős savakat, amelyek a kalciummal együtt oldhatatlan sókat képeznek a szervezetben, majd vesekő, illetve napjainkban igencsak gyakorinak számító köszvény formájában ülepedhetnek le). A Buddha kásában található bio minőségű karob enyhe pörkölésen esett át.

KÍNAI EHETŐ KRIZANTÉM hatása a HKO tükrében:
– hűvös jellegű, tisztítja a forróságot, semlegesíti a méreganyagokat a bőrben (fekélyek)
– nyugtatja a májat (a felfelészálló jang-ot), erősíti a máj jin-jét és tisztítja a szemet (szemszárasság, szemkipirosodás, szemduzzadás)
Az akár 1,5 méter magasra is kifejlődő, évelő növény Dél-Kelet Ázsiában, főleg Kínában és Japánban őshonos. Eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat, és a modern orvoslásban gyakran használatos köhögésre, torokfájásra vagy -kaparásra, fejfájásra, gyulladásokra és szembetegségekre, lázcsillapításra, valamint a magas vérnyomás csökkentésére. A növény gyulladásgátló hatásáról is híres.

PUMPKIN SPICE FŰSZERKEVERÉK hatása a HKO tükrében:
– melegítő jellegű, támogatja az emésztést, és megerősíti a Wei QI védelmi energiát
Fahéjat, szegfűborsot, feketeborsot, szegfűszeget, szerecsendiót, vaníliát és gyömbért tartalmazó, kifejezetten az Energy számára összeállított, speciális fűszerkeverék. A világ Pumpkin spice néven ismeri, ám a mi keverékünkben kizárólag bio minőségű fűszerek találhatók (például Indiából származó eredeti ceyloni fahéj).

SZÁRÍTOTT CITROM hatása a HKO tükrében:
– enyhén szárít és hűsít, ám a szárítási eljárásnak köszönhetően inkább semleges jellegű összetevő
– támogatja a QI (csí) energia és a vér keringését
– tisztítja a forróságot és a nedvességet, feloldja és eltávolítja a váladékot
Ökológiai gazdálkodásból származó, megfelelően feldolgozott, héjával együtt szárított egész citromból előállított por, amely semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz. Támogatja az emésztést, serkenti a gyomornedvek termelődését, és növeli az étvágyat. A-, B-, C- és D-vitamint, továbbá káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz. Javítja a vas felszívódását a szervezetben. Segít megelőzni a gyulladások és a fertőzések kialakulását, enyhén hashajtó hatásának köszönhetően felveszi a harcot a székrekedéssel.

FINOMÍTATLAN TENGERI SÓ hatása a HKO tükrében:
– hűvös jellegű, a Víz elemhez tartozó összetevő
– kis mennyiségben alkalmazva tonizálja a veséket és támogatja az emésztést

A finomítatlan tengeri só számtalan, a szervezet számára fontos természetes ásványi anyagot tartalmaz, elsősorban jódot, amelyből a termőtalajban már kevés van.

Használata és elkészítése
A kása teljes értékű reggeliként, de energiát adó, finom tízóraiként vagy uzsonnaként is fogyasztható. Tegyen egy tálkába kb. 60 g kását, majd hígítsa fel forró vízzel vagy (növényi) tejjel (160–180 ml). Fedje le a tálkát, és hagyja a kását 2–3 percig pihenni. A kása sűrűségét a hozzáadott víz mennyiségével tudja szabályozni.

A tápértékre vonatkozó információk (100g)
Energia: 1910 kJ / 456 kcal
Zsírok: 17,3 g – amelyből telített zsírsavak: 6,87 g
Szénhidrát: 62,6 g – amelyből cukrok: 19,9 g
Fehérjék: 11,8 g
Rostok: 8,2 g
Só: 0,31 g

Loading...