A nők többsége átesett már a hormonegyensúly felborulásából fakadó nőgyógyászati problémákon.
Ez tény! De hogyan lépjünk a gyógyulás útjára, ha már bekövetkezett a baj és legfőképpen hogyan előzzük meg azt?

A hormonegyensúly felborulása kiváló környezetet biztosít a betegségek kialakulásának, ezért első és legfontosabb feladat az ösztrogén dominancia megszüntetése progeszteron ellensúlyozásával mind betegség esetén, mind megelőzés céljából.

Az ösztrogén a zsírsejtjeinkben halmozódik fel, ahonnan a felesleget nehezen tudjuk kiüríteni. Az egyik megoldás a szervezet progeszteron szintjének növelésében rejlik, mely képes lesz ellensúlyozni az ösztrogént. Ez egy természetes, ugyanakkor hatékony módja a felborult egyensúly helyreállításának. Az eszköze pedig a természetes (természet-azonos) progeszteron, melynek molekula szerkezete teljesen megegyezik a petefészek által termelt progeszteronéval.

A progeszteron szint beállításával elérhetjük, hogy az egyensúly újra helyreálljon, az ösztrogén-dominancia által előidézett problémák fokozatosan megszűnjenek.

Mit kell tennie, ha segíteni szeretne Önmagán?

A hormon egyensúly tanácsadó feladata a probléma gyökerének és mélységének feltérképezése.

  • Első lépésben egy speciális vérvételt kérünk, a kontroll pontok meghatározásával.
  • Az eredmény alapján konzultáció keretében történik a szükséges terápia meghatározása, mely nem csupán a progeszteron adagolásának módjáról szól. A hosszú távú siker érdekében át kell gondolnunk életmódunkat és táplálkozási szokásainkat is.

Kérje támogatásunk! Mi segítünk Önnek legyőzni a problémáit!

Loading...