Csakragyertya

PDFNyomtatásE-mail
7 db-os
With shipment Foxpost csomagautomaták for 790,00 Ft
Fogyasztói ár kedvezménnyel
Fogyasztói ár3190 Ft
Fogyasztói ár áfa nélkül 2512 Ft
Kedvezmény
Az áfa összege 678 Ft
Ár / kg
Leírás

A keleti elméletek szerint a csakrák testünk energiaközpontjai, melyekhez bizonyos folyamatok, szervek, képességek társíthatók. A csakrák energiáit a hozzájuk tartozó színek, illatok, ásványok segítségével lehet befolyásolni. Erre különösen alkalmas a Naturhelix csakragyertya, melynek színét és illatát az adott csakrapontnak megfelelően választottuk ki. A csakrapontokra helyezve a csakragyertya hő és enyhe vákuum hatással, füstgázaival, gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket. A csakragyertya emellett bioenergetikai hatásával segít helyreállítani az emberi szervezet e­ner­gia­rend­sze­ré­nek betegség vagy külső hatások miatt megváltozott e­gyen­sú­lyát.

A csakragyertya használata ajánlott:

- komplex testi-lelki panaszok kiegészítő kezeléseként
- holisztikus gyógymódokhoz
- természetgyógyászati kezelésekhez

A csakrák (lentről felfelé):

GYÖKÉR CSAKRA

a gerincoszlop alján, a fa­rok­csontnál helyezkedik el. A Földhöz a legközelebb található csakra a földdel, az anyagi világgal való kapcsolatot, a túlélés ösztönét irányítja. A Naturhelix gyökér csakragyertya vörös színű, geránium illóolajjal illatosított. A gyökér csakra határozza meg lelki és fizikai biztonságérzetünk alapját, ide kapcsolódik a fizikai túlélés ösztöne (a menekülj vagy harcolj döntés), a fájdalom és az öröm érzése, az önmagunkért való kiállás, az önbecsülés képessége. Ez a csakra tárolja a családi és szellemi "gyökerekkel", hagyományokkal, hiedelmekkel kapcsolatos információkat. A gyökér csakra irányítja az anyagi világgal való kapcsolatunkat, a birtoklással összefüggő érzelmeket, mint például a vágyat, haragot, mohóságot, féltékenységet, fös­vény­séget. A csakra egyensúlyzavarára utalhat: életuntság, fásultság, érzelmi labilitás, rögeszmék, függőségek, nyugtalanság. 

A csakra kiegyensúlyozását segíthetik: 

- Színek: piros, fekete, barna és szürke
- Illóolajak: klemátisz, rozmaring, geránium, ilang-ilang, mirha, tömjén, pacsuli és szantálfa 
- Ásványok: hematit, fekete turmalin, gránát, rubin, ónix, tűzachát, füstkvarc, vörös jáspis. 
- Ételek: gyökérzöldségek (répa, burgonya), tojás, hús, bab, szójatermékek, csípős paprika, metélőhagyma, cayenne-i bors, feketebors.

SZAKRÁLIS CSAKRA

a köldök alatt alatt 2-3 ujjnyira, a keresztcsont (vertebrae sacrales) magasságában található. Nevezik köldök, vagy második csakrának is. Ez a csakra az erkölcsi érzék, az emberi kapcsolatok, a kreativitás és a szexualitás központja. A Naturhelix szakrális csakragyertya narancssárga színű, narancs illóolajjal illatosított. A szakrális csakra felelős a bűntudat és felelősség érzéséért, itt van a hatalom és irányítás, a személyes kisugárzás és a társas hajlam központja. A szexualitás, az érzések és érzelmek, például, az öröm és csalódás érzése is ide kapcsolhatók. A csakra egyensúlyzavarát mutatják például evési rendellenességek, drog- vagy alkoholfüggőség, depresszió, szexuális problémák. 

A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

- Színek: narancs Illóolajok: citrus illóolajok, virágesszenciák: narancsvirágolaj, citromfű és narancs, rózsa, hibiszkusz, jázmin. 
- Ásványok: karneol, narancs turmalin, mandarinkvarc, tűzopál, citrin, holdkő, narancs cinkit.
- Ételek: édes és trópusi gyümölcsök, pl. dinnyék, mangó, maracuja, narancs, kókusz eper stb. mézek és csonthéjasok, fahéj, vanília, szentjánoskenyér, édes paprika, szezámmag, köménymag.

NAPFONAT CSAKRA

épp a köldök fölött található, a plexus coeliacus (hasi szimpatikus idegközpont) pontja. Az érzelmi élet, az önkép és a környezetünkkel való kapcsolat központja. A Naturhelix napfonat csakragyertya sárga színű, természetes kamilla illóolajjal illatosított. A napfonat csakra a személyiség, az önértékelés központja, meghatározza a külvilághoz való viszonyunkat (elutasítással, kritikával szembeni érzelmeket), rejtett énünkkel, titkainkkal való kapcsolatunkat. Innen fakad a kompetencia és a valahová tartozás érzése. A csakra egyensúlyzavarát mutatják koncentrációs problémák, döntésképtelenség, rossz ítélőképesség és em­ber­is­me­ret, torzult önkép, önállótlanság, tehe­tet­lenség. 

A harmadik csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

- Színek: sárga
- Illóolajok: cickafark, kamilla, borsmenta, boróka, vetiver, petitgrain (keserűnarancs) és majoránna.
- Ásványok: a citrin, aranytopáz, borostyán, sárga turmalin és sárga zafír
- Ételek: müzli, gabonafélék, tésztafélék, kenyér, rizs, lenmag, napraforgómag, tej, sajt, joghurt.
- Fűszerek: gyömbér, menta, citromfű, kamilla, kurkuma, kömény és édeskömény.

SZÍV CSAKRA

a mellkas közepén a szívnél található. Ez a csakra a lélek, a lelki élet, a feltétel nélküli szeretet, tolerancia, empátia, megbocsátás és együttérzés központja. A Naturhelix szív csakragyertya zöld színű, természetes fenyő illóolajjal illatosított. A Szív csakra irányítja önmagunk és mások felé irányuló szeretetet, elfogadást, az együttérzést, reményt és nagylelkűséget, valamint a negatív érzelmeket a két­ség­beesést, gyűlöletet, irigységet, félelmet. Itt ta­lál­ható a szeretteinkkel való kapcsolatunk központja. A csak­ra egyensúlyzavarát mutatják, kapcsolati ne­héz­sé­gek (társfüggőség, kötődésre való kép­te­len­ség), mások életébe való túlzott beavatkozás, túlzott önfeláldozás, önfegyelem hiánya. 

A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

- Színek: zöld, rózsaszín
- Illóolajok: magyal, pipacs, rózsa, eukaliptusz, fenyő, bergamot, citromfű, jázmin, rózsafa.
- Ásványok: rózsakvarc vagy zöld kvarc, rubin, dinnye-, rózsaszín vagy zöld turmalin, malachit, jáde, smaragd, mohaachát, peridot, rózsaszín zafír.
- Ételek: zöld levelesek pl. spenót, káposzta, brokkoli, karfiol, zeller, tök, zöld és herbateák.
- Fűszerek: bazsalikom, zsálya, kakukkfű, koriander, petrezselyem.

TOROK CSAKRA

a toroknál található, a pajzsmirigy közelében. Ez a kommunikáció, az önkifejezés és az ítélőképesség központja. A Naturhelix torok csakragyertya világoskék színű, természetes eukaliptusz illóolajjal illatosított. A torok csakra az írás és beszédkészség, az önkifejezés valamint a döntési képesség és a becsületesség (igaz­mondás) központja. Ide kapcsolódik a hit és az aka­rat­erő, a tekintély és a kritikai érzék valamint az ér­zék­szervek közül a hallás, az ízlelés és a szaglás. A csakra egyensúlyzavarát mutatják az önkifejezés nehézségei, a gyenge tanulási képesség, megrögzött hazudozás, félelem, kétkedés és bizonytalanság. 

A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

- Színek: világoskék, zöldeskék, türkiz
- Illóolajok: pillangóvirág, trombitavirág, vörösfenyő, kék kamilla, zsálya, citromfű, eukaliptusz, geránium vagy izsóp.
- Ásványok: türkiz, kék opál, kék topáz, fluorit és kék csipkeachát.
- Ételek: Az Ötödik csakrát folyadékok táplálják, mint víz, gyü­mölcslevek, herbateák, savanykás gyümölcsök, pl. cit­rom, lime-félék, grapefruit és kiwi, alma, körte, szilva, barack, kajszi.
- Fűszerek: só és a citromfű.

HARMADIK SZEM

a homlok közepén vagy a két szemöldök között található. Ez a spiritualitás, a bölcsesség, az álmok, a belső látás és a szellemi élet központja. A Naturhelix harmadik szem csakragyertya indigókék színű, természetes muskotályzsálya illóolajjal illatosított. A Harmadik szem csakra irányítja a valóság észlelését, tárgyilagosságot és nyitottságot, valamint az intu­íci­óink­ban és megérzéseinkben való bizalmat, pszichikai képességeink kifejezését. Ide kapcsolható rejtett, tudatalatti gondolataink felszabadítása, az átvitt és konkrét értelemben vett tisztánlátás és az intellektus. A csakra egyensúlyzavarát mutatják a tanulási képesség zavarai, koordinációs problémák, alvászavarok és pszichi­kai problémák. 

A csakra kiegyensúlyozását segít­hetik:

- Színek: indigó, sötétkék különféle árnyalatai Ásványok: lapis lazuli, lila fluorit, szugalit, azurit és szo­dalit. Illóolajok: erdei turbolya, rozmaring, levendula, bors­menta, lucfenyő, pacsuli, zsálya vagy mus­ko­tály­zsálya. Ételek: sötétkék gyümölcsök pl. áfonya, vörös és con­cord szőlőfélék, földi szeder, málna, vörösborok és sző­lő­le­vek. Fűszerek: levendula, mák, fekete üröm.

KORONA CSAKRA

a fej tetején, a korona varrat mentén található. Ez a csakra teremt kapcsolatot a külső és belső személyiségünk valamint a spirituális énünk között, illetve segítségével kaphatunk isteni útmutatást és bölcsességet. A Naturhelix korona csakragyertya sötétlila színű, természetes levendula illóolajjal illatosított. A Korona csakra segít megtalálni egységes énünket, egységes világképünket, összehangolni az intuitív és spirituális tudást. Képessé tesz minket, hogy a jelenben éljünk és meglássuk a mindennapi életben az értékeket, az inspirációt, odaadást, bizalmat, önzetlenséget, emberségességet. A Korona csakra összeköt ben­nün­ket a felsőbb, isteni tudással, előző életeinkkel, a halhatatlansággal. A csakra egyensúlyzavarát mutatják a céltalanság, önazonosság hiánya, az élet ér­tel­met­len­sé­gé­nek érzése, elmebetegségek és szenilitás. 

A csakra kiegyensúlyozását segíthetik:

- Színek: sötétlila, fehér. 
- Illóolajok: lótusz, angyalgyökér, csillagtulipán, (fe­nyő)töm­jén, szantálfa, mirha, jázmin, benzoin, na­rancs­virág­olaj, levendula, orbáncfű.
- Ásványok: az ametiszt, világos kvarc, gyémánt, bornit.

Fontos információ:

A csakragyertya használata nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást. Leírásaink nem tekinthetők egészségügyi szaktanácsadásnak. Egészségének megőrzésével, esetleges betegségével kapcsolatosan kérdezze meg kezelőorvosát, szakorvosát, gyógyszerészét.